• CONTACT JUSTIN GREEN: 027 423 1260

The owners of this 1970s two storey house had found that the existing living area was not big enough for entertaining friends and family.

In addition, the exterior doors opened off the living area directly into the prevailing wind, making the outdoor area inaccessible. This problem has been definitively solved with a 42m2 extension to the living area and two sets of bifold doors leading out into a sheltered extensively renovated patio, barbeque area and to the large gardens beyond.

The 1970s look has been replaced by a stylish modern look, and the extension fits seamlessly with the existing house by using the same style of timber joinery throughout. A large 9m2 walk-in wardrobe above the extension was added to the second storey master bedroom to create additional space for the owners.

A section of the existing games room downstairs was carved off to create a downstairs bathroom. This enabled the hall to be opened up and the addition of a skylight above the hall creates a feeling of light and spaciousness. The newly tiled hallway, the rimu flooring throughout the extension and the great indoor/outdoor flow makes for an entertainer’s dream.