• CONTACT JUSTIN GREEN: 027 423 1260

Expanding the living area and kitchen of this 1960s home has transformed the way the owners and their 3 children use their house. The original kitchen was small, out-dated and its location meant the person cooking was isolated from the living area.

With only one living area, entertaining sometimes became tricky when trying to accommodate everyone’s needs. The existing living area also had limited access to the huge back yard. These issues have completely disappeared with the addition of 37m2 of living space. The large new kitchen not only has a central island bench, but it is fully part of the new family room.

This area has been laid with large tiles to visually quieten the area, rather than appearing too busy. Two sets of double opening doors provide that important indoor/outdoor flow, and creation of a new deck and outside patio provide another alfresco living area. Addition of glazed rimu cavity sliders to the formal lounge provides private access into the lounge while bringing light into the hallway.

Although the house already had four bedrooms, the fourth bedroom was very cramped and fitted a single bed only. With some crafty repositioning of the hallway walls and placement of an angled entry door, this fourth bedroom has now become a useable space.

7-silver-2011-award.jpg