• CONTACT JUSTIN GREEN: 027 423 1260

Walking into this newly renovated house, it is impossible to tell where the original house ends and the renovations begin. The style of this elegant 1930s two-storey Georgian home has been maintained throughout with the use of wide rimu skirting and architraves, tongue and grove rimu flooring and wooden joinery. Although the extension only increased the building's footprint by 15m2, the alterations have made a dramatic change to how spacious and usable the downstairs living areas are.

The kitchen was relocated and expanded to create a space perfect for entertaining. The existing awkward access through the living areas was transformed to create a seamless flow between the kitchen, dining area and family room. Extensive decking and a covered out door area has created the indoor/outdoor flow that the owners were seeking. As many materials as possible were reused in the renovation process, including doors, windows, architraves, skirting and wooden floorboards.

The existing garage was demolished and replaced with one more fitting to the style of the house. The high stud of the house was carried through into the garage and the use of exposed pitched rafters in the carport linking the house to the garage further enhances the character and quality of this house.

What the judges said: “Every aspect of this renovation fitted superbly with the original character of the house. The renovation was extremely well planned and organised and the workmanship was impeccable.”

65-nat-winner-2007.gif64-gold-res-2007.gif63-gold-award-2007.gif62-cat-winner-2007.gif