• CONTACT JUSTIN GREEN: 027 423 1260

The owners of this two-storey brick and cedar home wanted to create bigger and lighter living areas. Built in 1987, the house had small, dark rooms and limited indoor-outdoor flow. Extensive alterations and an extension have now doubled the living space, creating a feeling of light and spaciousness throughout the ground floor.

Two separate outdoor areas now have excellent flow from the indoor spaces. The upstairs loft has been transformed into a bedroom and ensuite for the couple’s teenage son while the downstairs bathroom has been completely renovated.

A key challenge was moving the main entry from one side of the house to the opposite side, creating a secluded courtyard where the old garage entry used to be. Touches such as lowering the kitchen window and replacing it with a sliding window have helped turn this house into an outdoor entertainer’s paradise.