• CONTACT JUSTIN GREEN: 027 423 1260

This 1950s house had a very small dining area adjacent to the kitchen and a separate lounge which did not allow for a combined living area.

There was no easy access to the outside, where there was a small fenced yard with a deteriorating deck. With the addition of 16m2 to the dining area, a comfortable open plan kitchen/living space was created. The size of the laundry was decreased and the laundry remodeled, and this enabled the kitchen to increase in size.

With some clever kitchen design, large amounts of cupboard space were created in the newly refurbished kitchen, and a breakfast bar provides a link between the kitchen and living areas. Large bifold doors open onto the new deck to allow fantastic indoor/outdoor flow.

The yard was extensively remodeled to utilize the full length of the section, and now has areas of lawn and paving stones as well as the large deck, making for a child friendly play area. The existing zigzag of steps up to the front entrance of the house was removed and replaced with a stylish sweeping curve of steps, updating the house and creating an attractive approach to a thoroughly modernized house.

16-gold_2010.jpg